thinking outside the box

häromdagen gick jag och johanna till the bead place för att köpa lite småsaker för att göra våra egna örhängen;

johanna satt och valde ut vad för låsmekanism hon skulle ha till ett halsband.
jag valde lite buddha, lite kors, lite döskallar och lite annat smått och gott.
solen lyste och vi bestämde oss för att ta lite outfitbilder i vårvädret.
vi var nöjda med dagen och solen och våra inköp. allt kändes bra helt enkelt.
kom hem till johanna, plockade fram lite fjädrar också och påbörjade projekt egna örhängen.
och det här är lite av resultatet. iallafall min del av det. kommer användas flitigt!

i like my lipstick black just like my coffee

köpte ett svart läppstift för att rocka vardagen lite. spice up my life liksom. det är helt klart annorlunda men jag tror jag har bestämt mig för att jag gillar det och att det får vara kvar.  or?

couldn't wait to grow up and drink with the crew

om lite mindre än en månad så åker jag och 4 andra tjejer till dublin i irland på äventyr i form av öldrickande, st. patricks day-firande och ... vi blev trötta på att vänta så det drogs det ihop en irländsk afton. och vad är en irländsk afton kanske ni må fråga - jo, det är det här;

man inhandlar nödvändigheter såsom grytbitar för att kunna laga en spännande maträtt.
man påbörjar en typisk irländsk maträtt såsom guinnessgryta som tar några timmar att laga.
man fotar katten casper medan man väntar på att grytan ska puttra lite.
man serverar sedan den irländska guinnessgrytan som hade en väldigt annorlunda smak.
man har fint häng i form av fnittriga flickor och pratar om vår asgrymma resa.
man tillagar efterrätten blackberrycrumble med lite småändringar i form av hallon.
man plockar upp casper och myser och klappar och pussar honom då och då hela kvällen.
man gör irish coffee såklart - för vad vore en irländsk afton utan?
man lägger in efterrätten i ugnen och väntar 10 minuter på att hallonen ska tina och bli varma.
man tar fram glass som man serverar till och sedan både äter och dricker man sig något så otroligt mätt. och det sammanfattar ungefär det vi gjorde på denna fina fredagkväll.

wino forever

en ny helg och nya äventyr i form av en vinkväll och grönsaker med my man mio;

det började med en uppblåsbar bag-in-box som innehöll ungefär en tesked vin kvar i påsen.
det fortsatte med lite tillsnygging av frisyrer såsom trimning av min sidecut och raka lite toppar.
men sedan ville mio skaffa sig hans drömfrisyr och då åkte mer än topparna av.
när vi kände oss snygga nog så blandade vi till sourcream and onion samt vitlöksdipp.
och skar upp grönsaker. en massa gott att dippa helt enkelt.
förflyttade oss till sängens värme med alla godsaker och snask.
men det bästa av allt; vinet! a-mano vin är det enda rätta vinet för oss. blev småfnittriga och asglada. bästa fredagskvällen på länge!

don't treat your stomach like a waste basket

skaffade mig lite mer självförtroende och fick för mig att köra på lite annorlunda maträtter istället;

onsdag;
körde lite vegetariskt. aldrig ätit falafel innan så tänkte att det kanske blev dags att testa det.
införskaffade nödvändigheterna såsom persilja, vitlök, salladslök, spiskummin, kikärtor och en mixer.
hakade upp en del av ingredienserna. temat gick uppbarligen i grönt.
blandade ihop allting i en bunke och sedan med mixerna. tog ett bra tag men det var det värt.
rullade smeten till bollar som jag plattade ut med handflatan efteråt.
efter en längre stekning på okänd tid så är de här  10 minuter avsvallningstid i ugn så stelnade de ofh blev ätbara och festa. riktigt gott.

torsdag;
hade inte jättegott om tid så körde på simpla men supergoda eggs in a basket.
fullkornsbröd, ägg, gurka, rödlök och paprika var det enda som behövdes.
gjorde hål i brödet där äggen ska vara och stekte sedan först upp brödet i stekpannan.
gjorde iordning en fräsch sallad under tiden.
när brödet fått färg knäckte jag in ägget i hålet.
när båda var färdiga så var det bara att lägga upp på tallriken och äta. supermättande och superlätt. allt som allt så gick min matvecka väldigt bra och jag lärde mig mycket! bland annat att det är roligt att laga mat - speciellt när det blir bra.

don't live to eat, eat to live

i söndags bestämde jag mig för att ta tag i mitt nya, nyttiga liv och även för att utmana mig själv lite inom matlagning. så jag skrev ett matschema och inköpslista för den kommande veckan och tada, resultatet; 

måndag;
tänkte börja lite lätt med kyckling- chilisåssallad.

använde kycklingfilé med paprika och svartpeppar och rosemary som kryddor och avokado, gurka, en champinjon, fetaost, körsbärstomater och spenatblad som salladstillbehör.
skar upp grönsakerna på vår fina trägris.
stekte upp kycklingen, färdigkryddad och ready to go.
när kycklingen var genomstekt tog jag en av filéerna och delade upp i mindre bitar.
slängde sedan ihop allting i en skål, hällde på chilisås och njöt av en asgod sallad med ett glas mjölk.

tisdag;
gick vidare till ugnsbakad potatisar och morötter med kyckling.

tog fram alla kryddor och grönsaker. har fått dille på rödlök numera.

skalade även potatis och morot.

skar upp dem i stavar, öste på med en massa rosemarykrydda och la in i ugnen.
gjorde iordningen salladen under tiden. gurka, rödlök, körsbärstomater, paprika, spenatblad är likamed gott.

stekte upp kyckling tillsammans med lite ny krydda och vitlök och la ihop det med salladen. yummy in my tummy säger jag bara.

suppressing kaffeine addictions the easy way

helgen kom och gick men istället för att sitta inne begav jag mig ut i solen och minus 15 grader för att ta en fika med johanna (och amanda, som inte hamnade på bild);

johanna rockade en helt ny röd hårfärg som jag hjälpte henne att införskaffa. så himla fab.
och jag visade upp min sidecut såklart som jag är helnöjd med.
försvann snabbt in på caféet sen för att stilla kaffeabstinensen och för att komma undan kylan.
solen lyste in och vi drömde att det var vår och varmt medan vi drack livets dryck typ.
jag njöt i fulla drag och värmde händerna som varit kalla ända sen snön kom och invaderade landet. det var en fin fika och det perfekta sättet att spendera en lördag på.

be the change you want to see in the world

vaknade upp imorses och kände att idag, idag var en bra dag för lite förändring;


hade ett nyårslöfte; att sluta vara så himla feg. så efter många om och men och vad-är-det-värsta-som-kan-hända-då så bokade jag in en tid hos frisören.

men inte för en vanlig klippning, ån nej, utan för en införskaffa en bad ass sidecut. 
jag log mestadels av tiden och kände mig så himla lycklig även om jag ibland såg skepisk ut.
och ungefär här sa frisören; "varför har du inte gjort detta tidigare? du är ju som född för det".
sedan vips så fick jag en mittbena och en klippning för resten av håret.
en timme senare var allt klippt och klart och jag var en nöjd kund. tänk vad mycket en sådan liten förändring kan göra. självförtroendeboosten 5000!

RSS 2.0