the other half of the year

i juli fick jag vara både lägenhetsvakt och kattvakt i 10 dagar åt min kusin och hans flickvän, busade med katterna dagligen, fikade då och då och hängde på krogen nästintill varje kväll.
åkte även till tina i uppsala där vi åt goda frukostar i form av färsk frukt med vanilj yoghurt, satt i hennes fantastiska växthus, gick till botaniska trädgården och såg djurskelett på husfasader.
augusti är en månad att minnas då jag införskaffade mig min första tatuering på pistolero, hade hejdå middag för johanna som drog tequila shots och gick även på hemmafester då och då.
men inte bara det - utan åkte till stockholm för att delta i pride tillsammans med mio, michaela och matthias, känna lite kärlek, kramas lite, dansa lite mer, träffa nya människor och be proud to be bi.
i september började jag äta sjukt mycket sallader, åt stora glass-strutar (på balkongen, i september!!!) med michaela, drack islatte med mio och poserade i shoppingspeglar.
bytte sedan ut grå höstvardag mot 30 grader sommar och london, satt i fönstret på hotellet och glodde ut, överkonsumerade starbucks, gjorde massa sightseeing och blev förälskad i camden town.
de första dagarna av oktober var jag fortfarande i london och åt marknadsmat i notting hill, gick på alla museum, vandrade runt på brick lane och åt eggs benedict till frukost.
sen mötte jag hösten och alla färgglada löv i mina nya, vita doctor martens, visade upp lite av mina köp ifrån england och åt mycket äpple samt drack enorma mängder grönt te.
alla helgona inföll under november och det betydde maskeradfest förstås. de som dök upp var wednesday, bellatrix lastrange, en klostermunk, rosemary och hennes onda bebis osv.
det blev dags att julpynta staden, jag åkte till uppsala igen och red häst, tog tåget till värnamo för att närvara på en kompis 20-års fest och var även och tittade på ljusen på kyrkogården.
december kom tillsammans med byggande av pepparskakshus, överäta på julbord, dra till gaybaren gretas i göteborg där jag träffade lisa, gick på jul på liseberg tillsammans med henne och åh, lyckligaste månaden på året.
bakade pepparkakor med mormor också, åt både svenskt och australenskt julbord och avslutade året med att införskaffa en ny piercing tillsammans med soph. och det var 2011 det.

christmas with the grahams

plötsligt hade hela december försvunnit och det var redan julafton; 

vi började med julfrukost i form av gröt och julvört och te och juice.
och så delades förstås julkramar ut, mest mellan min mamma och hennes pojkvän.
gjorde oss iordning och traskade hem till mormor där varm glöm, russin och mandlar väntade.
när magen var varm var det dags för julbord. julskinka konsumerades i mängder. och ägg.
mätta och belåtna kollade vi på kalle anka, umgicks lite och gick sedan hem till oss för att dela ut julklappar och äta ännu mer. min lillasyster helena hjälpte till att dela ut paketen.
mormor och min lillebror tommy satt vid sidan av och inväntade på utdelningen av paket.
och det är så familjen grahams jul ser ut. alla var nöjda, mätta och det var julen 2011 det.

half a year has been and gone

tänkte sammanfatta året sådär fint trots att jag knappt förstår att vi snart övergår till 2012. hänger inte med men det här är vad jag gjorde halva året iallafall; 


inledde året kameralös, kom hem till minus 10 grader efter ett halvår i australien, kastade mig i famnen på mina vänner och mormor och resten av månaden gick åt till att försöka vänja sig vid högertrafik och bota jetlaggen from hell. 
februari kom och gick och det pågick mest fester och att hålla sig inomhus när graderna blev för låga.
fyller systemåldern och fikade. så rolig var mars ungefär. och jobbade 11 timmars dagar. 
åt mycket sallader på uteserveringar i solen, blev fascinerad av tatueringar, träffade min första livslevande iller och gav bort en burk med 365 handskrivna peppcitat till en av mina finaste vänner.
valborg spenderades i värnamo, grillade korv, var på mustasch-fest med fina vänner, blev dyrkad som sugrörsjesus tack vare en krona jag fick någon gång under kvällen och grillade lite till.
jonte och jag åkte iväg till fredikstad i norge, tittade på grafittiväggar, poserade framför vårt fräscha hotell vid namn valhalla och åt hur god hotellfrukost som helst.
gick på asgrymma hemmafester, såg på asgrym poesi och poeter, tävlade även själv lite grann och fick en massa spontana fyllekramar hit och dit.
åkte på poetry slam sm på gotland, missade färjan, väntade i ett öde oskarshamn i 10 timmar, hade en fab lägenhet, klättrade på murar och hängde med fantastiska människor och vin i mängder.
resten av månaden spenderade jag igenom att kolla på kompisars studenter, bete mig som en fangirl för coldplay, hängde med världens bästa rebekah och blev bjuden på goda maträtter.

all i want for christmas is you

åkte till göteborg för att möta upp finaste lisa och gå på jul på liseberg för att jag inte har varit där på 5 år ungefär och tycker det är ultramysigt; 

de hade en julgran med dagens datum, lite som en nedräkning till jul. blev pepp. 
de hade även pyntat om saker för att passa in på julstämningen. till exempel ett område som skulle vara lite finskt/lappland.
och istället för lisebergsscenen så fanns det en isbana med en vacker backdrop, träd och ljusslingor.
vi kände att det behöves varmchoklad förstås och letades förjäves efter ett ställe som sålde det med små marshmellows i. vi fick nöja oss med grädde och lite oboy ovanpå. det dög.
lisa var iallafall nöjd. och väldigt söt dessutom.
vi kom fram till en bro och hamnade plötsligt under en mistel. så vi följde traditionen och kysstes.
på andra sidan bro fann vi renar. denna renen döpte vi till gaydeer då den hade ett regnbådesfärgat "bälte" på sig. kändes lite symboliskt.
åh, det var så himla fint med alla ljusträd och en massa granar överallt. julkänslan infann sig typ här.
till slut blev det kallt om händerna. tur att det fanns kolgrillar att värma dem på då lite här och var.
med varma händer igen tog jag ett sista kort innan det blev dags att röra sig mot bussen och åka tillbaka till borås. lite tråkigt att säga hejdå men citatet "until next time" passar in ganska bra.

you can't catch me i'm the gingerbread man

november slog om till december och det blev dags för pepparkaksbak hemma hos mormor;


mormor hade förberett allting innan vi kom dit. så himla omtänksamt. jag älskar min mormor.
min syskon var också med och vi delade den egengjorda degen lika. det blev lagom. 
mormor hjälpte till att strö ut mjölet och fixa en duglig arbetsbänk åt oss alla tre. 
tommy och helena var väldigt nöjda. det har trots allt gått ett år sedan sista bakandet.
kavlade och tryckte olika former och åt deg och spred mjöl som galningar. som det ska vara. 
ibland gick de sönder. då var det bara att att trycka tillbaka dem i degen och börja om från början.
vid såna här tillfällen förvandlas jag från den 20-åringen jag är tillbaka till runt 8-års åldern.
ja, som ni ser. jag var fullständigt på hugget med min kavel och min myskofta.
när de var klara fick vi dekorera dem också. kanske inte världsbäst men vem bryr sig? dem var goda!
min gris fick avsluta dagen. allt som allt var vi igång i 4 timmar och vi var alla trötta i armarna och magarna men gick nöjda och belåtna hem med våra pepparkakor. tills nästa år då.

RSS 2.0