switching one town for another

för en vecka sedan packade jag ihop alla mina saker i både mitt rum hos mamma och hos pappa för att lägga ner allting i lådor och flytta till trollhättan. 
 
hämtade upp nycklarna och begav oss till min nya bostad som var väldigt tom men väldigt stor.
soffa, säng, köksbord, bokhylla och låda efter låda bars in och helt plötsligt kändes det inte lika stort längre. kaos med 5 olika människor som ska göra samma sak helst samtidigt. 
hela dagen ägnades sedan åt att införskaffa mat och sådant som fattades. dagen efter gav jag mig ut för att utforska då jag aldrig varit i trollhättan förr. hittade "the wall of fame-gatan" tydligen. 
och lite fint gatuklotter. 

solen fortsatte att lysa även på tredje dagen och nu hade jag fått min cykel så tog den och satte mig nere vid vattnet med en bra bok. 3 timmar senare åkte jag hem igen.

men under dem tre timmarna hann småfåglar och till och med en anka göra min sällskap.

har även kommit på att den lilla vrån jag har vid min franska balkong är ett alldeles utmärkt ställe att sitta på en kudde, i solen, och dricka kaffe och läsa en bok. och det är ungefär det, plus träna, som jag har gjort. skolan börjar på måndag och imorgon får jag finbesök!

our boots were made for walking so we'll walk all over you

lördagen i köpenhamn fortsatte;


på ströget fanns en legoaffär som var riktigt häftigt. den hade titthål där det befann sig lite möss, fötter, fiskar, mascherande engelska vakter och lite annat gott och blandat. 

benen fortsatte bära oss vidare till nyhavn där solen värmde på och det blev matdags. 

vi passerade en massa vackra husfasader i olika färger med mycket fönster och en massa båtar. 

till slut vi hittade ett litet café där det fanns plats och då var det nachodags! syndigt gott var det.

på med ryggsäckarna igen för att gå och sätta oss jämte vattnet istället. 
jag somnade till lite på kanten och när jag vaknade upp igen så hade det dykt upp en båthund. tänkte på båtsman i lillasaltkråkan. den där stora burriga hunden ni vet?
 
slog vad med göran om att det skulle ta mindre än 10 minuter att gå till lilla sjöjungfrun. jag vann då det tog 25 minuter ungefär. för att titta på en staty. 

gick en annan väg tillbaka och såg ännu mera statyer. denna gången i form av en tjur. 
det blev totalt 27 500 steg - vilket är likamed 13 kilometer - vilket är likamed aj i fötterna. men vi stötte på en rastahund alldeles utanför hotellet och då kändes det blir bättre trots att fötterna var eld och lågor. 

RSS 2.0